Hedensted fotoklub

At fotografere betyder ”at tegne med lys” og det er vi en lille flok entusiastiske medlemmer af Hedensted Fotoklub, der forsøger at fortolke på hver sin måde. Hedensted Fotoklub har eksisteret siden 1977.

Vi mødes normalt hver torsdag aften kl. 19:00 i musiklokalet på Daugård skole. Her har vi en række forskellige aktiviteter på programmet alt efter årstid og planlægning:
•  Vi ser på medlemmernes billeder og giver disse konstruktiv kritik. Herunder diskuterer vi billedsyn (og finder dette meget vigtigt).
•  Vi snakker teknik, såvel kameraudstyr samt diverse fotosoftware.
•  Vi har besøg af andre fotografer, der viser deres kunnen.
•  Vi er ude at fotografere enten med frit eller fastlagte emner.
•  Vi bedømmer vores interne konkurrencer i årets løb
•  Vi kigger på nye teknikker og diskuterer/demonstrerer arbejdsmetoder.

I klubben har vi en række interne konkurrencer som man kan vælge at deltage i hvis man har lyst. Disse spænder fra månedens bedste billede til fotorallies hvor man under tidspres skal løse en række bundne opgaver/emner. Der er også 3 store årlige konkurrencer hvor man har faste emner der skal afleveres.

Vi deltager i et samarbejde med andre fotoklubber der dels giver mulighed for at komme til deres møder og høre spændende indlæg men også skærper konkurrence ånden med årlige klub dyster.

Vi er en meget afslappet og uformel klub hvor der er plads til alle. Flere deltagere laver selv uformelle møder i weekenderne og tager på fototur.

Det vigtigste for os er at vi alle kan lære af hinanden uanset motivområde – ligegyldigt om man er begynder eller mere erfaren. Vores motto kunne være ”Fotografens øje, tanker og sjæl laver billedet, kameraet bruges blot til registreringen”

Lars Jeppesen